Εχθές μαγείρεψα Χανιώτικο μπουρέκι. Εγώ το προτιμώ χωρίς το φύλλο και έτσι το έκανα… Σας δίνω την παραδοσιακή συνταγή με το φύλλο.
(Μέτριο ταψί)
Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 κουταλιές λάδι1/2 κουταλάκι αλάτι1 ποτηράκι κόκκινο κρασί1 (περίπου) ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 1/2 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ματσάκι δυόσμο
1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό μυζήθρα
200 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
1 (περίπου) φλιτζάνι λάδι
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές στάκα
σουσάμι για το πασπάλισμααλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φύλλο : ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο μέτρια φύλλα. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε μετά σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα. Ρίχνουμε πάνω στην κάθε στρώση λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο δυόσμο, λίγο αλεύρι και λίγο κασέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη στάκα και ρίχνουμε αυτό το μείγμα από πάνω. Περιχύνουμε το μπουρέκι με το λάδι. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Κόβουμε το μπουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε για 1 - 1 1/4 ώρα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C.
3 σχόλια:
APISTEYTW...
To lAtrevw ayto to faghto... pwwww...pwwww...
kai siga na min sou arese... xa xa xa
οτι θα έψαχνα συνταγή και θα έπεφτα σε μια που έχει γράψει το ξαδερφάκι μου που να το πώ?
εγγύηση την έφτιαξα επιτόπου!!!
Δημοσίευση σχολίου