Ντάκος
(4 άτομα)
Υλικά
4 παξιμάδια κριθαρένια (είναι στρογγυλά)
4 ώριμες τομάτες
1/4 κιλ. μυζήθρα ξυνή
αλάτι
λάδι
ρίγανη
Εκτέλεση
Βρέχουμε τα παξιμάδια ελάχιστα, με νερό.
Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας λάδι σε κάθε παξιμάδι, ή παραπάνω αν μας αρέσει. Τρίβουμε τη φρέσκια τομάτα και τη βάζουμε πάνω στα παξιμάδια. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη και τη φρέσκια μυζήθρα πάνω από την τομάτα και ο ντάκος μας είναι έτοιμος.
Aν θέλουμε να το εξελίξουμε λίγο περισσότερο, μπορούμε να προσθέσουμε αλατσοελιες (λατρεύω) και κάπαρη . Μια άλλη εκδοχή που έκανε η μητέρα μου, ήταν αντί για μυζήθρα, γραβιέρα και on the side βραστά αβγά…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου