Πίτες σφακιανές
(10 μερίδες)
Υλικά
½ κιλό αλεύρι
2 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
αλάτι
1 ποτηράκι τσικουδιά
1 ποτήρι νερό
½ κιλό µυζήθρα
Υλικά
½ κιλό αλεύρι
2 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
αλάτι
1 ποτηράκι τσικουδιά
1 ποτήρι νερό
½ κιλό µυζήθρα
Προετοιμασία
Ζυµώνουµε το αλεύρι µε το ελαιόλαδο, το αλάτι και όσο νερό πάρει για να γίνει η ζύµη µαλακή. Τη χωρίζουµε σε 10 κοµµάτια και τα ανοίγουµε φύλλα, όσο ένα πιατάκι του καφέ.Πλάθουµε τη µυζήθρα σε 10 µπαλάκια στο µέγεθος µεγάλου αυγού. Τοποθετούµε τη µυζήθρα στο κέντρο του φύλλου. Τραβάµε το φύλλο γύρω γύρω για να σκεπαστεί η µυζήθρα.Έτσι σχηµατίζουµε 10 µικρές µπάλες. Τις πιέζουµε ανοίγοντάς τες µε τον πλάστη για να πάρουν και πάλι το στρογγυλό τους σχήµα, µεγέθους ενός µικρού πιάτου. Τις ψήνουµε σε τηγάνι χωρίς λάδι, γυρίζοντάς τες πολύ συχνά για να µην καούν.Σερβίρουµε τις πίτες περιχυµένες µε µέλι.
Ζυµώνουµε το αλεύρι µε το ελαιόλαδο, το αλάτι και όσο νερό πάρει για να γίνει η ζύµη µαλακή. Τη χωρίζουµε σε 10 κοµµάτια και τα ανοίγουµε φύλλα, όσο ένα πιατάκι του καφέ.Πλάθουµε τη µυζήθρα σε 10 µπαλάκια στο µέγεθος µεγάλου αυγού. Τοποθετούµε τη µυζήθρα στο κέντρο του φύλλου. Τραβάµε το φύλλο γύρω γύρω για να σκεπαστεί η µυζήθρα.Έτσι σχηµατίζουµε 10 µικρές µπάλες. Τις πιέζουµε ανοίγοντάς τες µε τον πλάστη για να πάρουν και πάλι το στρογγυλό τους σχήµα, µεγέθους ενός µικρού πιάτου. Τις ψήνουµε σε τηγάνι χωρίς λάδι, γυρίζοντάς τες πολύ συχνά για να µην καούν.Σερβίρουµε τις πίτες περιχυµένες µε µέλι.
6 σχόλια:
φίλε μου, κάνε μου μια χάρη...βγάλε τη μουσική. Είμαι στο γραφείο, βλέπω "πιτες σφακιανές" και αρχίζουν και μου πέφτουν τα σάλια, κάνω κλίκ και απο τα μεγάφωνα αρχίζει να ουρλιάζει μουσική που ούτε διάλεξα, ούτε προσθέτει τίποτε στη σελίδα σου (κατά τη γνώμη μου), είναι χωμένη κάπου και μου είναι δύσκολο να τη βρώ και να τη κλείσω και κυρίως δεν μπορώ να χαμηλώσω...
Φιλικά αποστόλης
Λες ζυμώνεις τη μυζήθρα. Με ποια υλικά ακριβώς; Τσικουδιά και μυζήθρα; Το νερό ήταν για το ζυμάρι; Ή σκέτη μυζήθρα και όλα τα άλλα μπήκαν στη ζύμη;
apostoli : i mousiki efige. tora gia na akousis to tragoudaki prepei na kanis click epano toy.
oneiromageiremata : to 1/2 kilo alevri den to ides???
Επαναλαμβανω ό,τι είπες:
Ζυµώνουµε το αλεύρι µε το ελαιόλαδο, το αλάτι και όσο νερό πάρει για να γίνει η ζύµη µαλακή. Τη χωρίζουµε σε 10 κοµµάτια και τα ανοίγουµε φύλλα, όσο ένα πιατάκι του καφέ.Πλάθουµε τη µυζήθρα σε 10 µπαλάκια στο µέγεθος µεγάλου αυγού.
Και ξαναρωτώ: Πλάθουμε λες τη μυζήθρα. Εννοείς μόνη της;
Εκεί είναι το πρόβλημά μου! Τι δουλειά έχει το αλεύρι; Το αλεύρι υποτίθεται μπήκε στο φύλλο. Στη μυζήθρα απορώ.
TRIS AGAPIMENI MOY TILETHEATRIA KAI FANATIKH BLOGER.... EXEIS DIKIO...AN DEN XERIS TIN SIDAGI SIGOYRA THA EXEIS APORIES.... KAMIA FORA EGO KAI LIVE POU VLEPO MIA SIDAGI DEN TIN KATALAVENO... TIN MIZITHRA TIN PLATHOYME MONI TIS, KALA KATALAVES. SAN BALAKI, GIA NA MPOREI NA APLOUEI OMIOMRFA MESA STO FILO, KAI NA EIPARXI PADOU...
Thank you so much...:-)
Δημοσίευση σχολίου