10.4.12

Κουλουράκια Πασχαλινά της θείας Ντίνας



<>



ΥΛΙΚΑ
400 γρ φυτίνη
500 γρ ζάχαρη
6 αβγά
35 γρ αμμωνία
Μισό ποτήρι γάλα
Μισό φακελάκι μπέικιν πάουτερ
2 βανίλιες
1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Κρόκο αβγού για άλειμμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Α)Χτυπάμε τη φυτήνη  μαζί με τη ζάχαρη και τα αβγά  στο μίξερ . Μετά ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες και το ξύσμα .
Β)Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό. Πάμε πάνω από τη λεκάνη το μπρίκι με το χλιαρό γάλα και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία και την διαλύουμε  καλά . Τότε αυτό θα αρχίσει να αφρίζει και να πέφτει μέσα στο μείγμα .
Γ)Ξεχωριστά έχουμε ενσωματώσει το αλεύρι  με το μπέικιν και την σόδα .
Τέλος σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού Γ, στη λεκάνη μας και ζυμώνουμε με τα χέρια .
Προσοχή , να μην είναι πολύ σφιχτό το ζυμάρι που θα φτιάξετε γιατί όσο περνάει η ώρα σφίγγει και μπορεί να σας μπερδέψει . Καλύτερα να σταματήσετε να ρίχνετε αλεύρι όσο κολάι λίγο στα δάχτυλα .
Πλάθουμε σε ότι σχήματα θέλουμε , βάζουμε τα κουλουράκια μας σε αντιπολιτικό χαρτί και μετά αλείφουμε με τον κρόκο . Ψήνουμε στους 170 – 180 μέχρι να πάρουν χρώμα !

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ζέστα , μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα σκεύος που ανάμεσα στα κουλούρια θα βάλουμε κλαδάκια με ανθούς από λεμονιά ή πορτοκαλιά , και έτσι θα πάρουν τα κουλουράκια μας καθώς κρυώνουν ένα ξεχωριστό άρωμα . 

<>






<>


2 σχόλια:

Eri είπε...

Πολύ καλή η ιδέα για τον αρωματισμό και μετά το ψήσιμο!
Και του χρόνου, καλή Ανάσταση!

magires.gr είπε...

Ευχαριστώ πολύ ! καλό Πάσχα !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...