17.1.12

Τούρτα Μπάρμπι , με χαρά !



Είμαι σε μεγάλα κέφια , και μου φαίνεται νομίζω !
Όσοι με ξέρετε έχετε καταλάβει το ύφος μου και ότι δεν προτιμώ τις " σπιτοσυνταγές " , γιατί υπάρχουν τόσα άλλα μαγειρομπόγκς που ειδικεύονται σε αυτές ! ΑΛΛΑ , επιδή ποτέ δεν είμαι απόλυτος σε τίποτα , κάνω και εξαιρέσεις !  Η καλή μου φιλενάδα Ευη είχε γενεθλιάκια και γενέθλια χωρίς τούρτα γίνονται ; Ε, δεν γίνονται !

Η τούρτα αυτή φτιάχτηκε με πολύ αγάπη , πολύ κέφι και πολύ πολύ χαμό ! Είναι ότι πρέπει για παιδικό πάρτι , άσχετα ότι στην δική μας περίπτωση ήταν για μεγαλύτερο κοριτσάκι ( Ευη εσένα λέω ).

Σε μία τούρτα νομίζω η φαντασία είναι το βασικότερο υλικό . Μετά απο αυτό , τα υπόλοιπα είναι εύκολα !

Υλικά

για το παντεσπάνι σοκολάτας

125 γρ ζάχαρη
125 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
5 αβγά
30 γρ κακάο
1 βανίλια

λαδόχαρτο για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα ( πολλοί κάνουν τα ασπράδια μαρέγκα , αλλά εγώ βαριέμαι ). Μετά σταματάμε το μίξερ , και αφού έχουμε ανακατέψει τα κοσκινισμένα αλεύρι , το κακάο και βανίλια , τα ρίχνουμε αργά αργά αργά , μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε αργά - απαλά - αργά - απαλά ( μη σας πάρει ο ύπνος πάνω στη λεκάνη ) ... Ενσωματώνουμε τόσο ερωτικά το μείγμα γιατί αν το κάνουμε άτσαλα και γρήγορα , τότε έκατσε αυτό , την κάτσαμε και εμείς !

Αν δεν έχουμε τσέρκι στο σπίτι , δεν πειράζει . Ταψάκι και λαδόχαρτο ( καλύτερα , γλυτώνεις και το πλύσιμο του ταψιού )
Ψήνουμε στους 160 -170 για μισή ώρα με 20 λεπτά .
Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα ( καλύτερα να το κάνουμε απο την προηγούμενη )



 τιπ : Αν θέλουμε άσπρο παντεσπάνι , απλά δεν βάζουμε κακάο ! ( πω πω , σούπερ τιπ έδωσα )













Υλικά για την κρέμα

1 λιτ φυτική κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη
λικέρ , ότι σας αρέσει ( εγώ έβαλα μπέϊλις )

βύσσινα σε κονσέρβα



Εκτέλεση

Χτύπησα την κρέμα σε σαντιγί με την ζάχαρη και αρωμάτισα με το λικέρ . Μετά έστρωσα ενδιάμεσα στα παντεσπάνια την κρέμα και απο πάνω έριξα τα βύσσινα . Δεν ήθελα να βάλω την κλασσική κρέμα ζαχαροπλαστικής γιατί είμαι πολύ επηρεασμένος απο το νέο ρεύμα στην μόδα της τούρτας ( αμερικανιά ) που ορίζει χοντρά παντεσπάνια ή κέικ με πολύ ελαφριές κρέμες .



Για τη διακόσμηση του έργου , πείρα μια κούκλα , πάστα αμυγδάλου , φρούτα του δάσους , σαντιγί και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής .
Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την Αφρούλα για το σιρόπιασμα του παντεσπάνι και την ψυχολογική υποστήριξη , και τη μαμά μου για την κατασκευή των ανθέων !
















τιπ 2 : αν καταναλώσετε την τούρτα την ίδια μέρα πρέπει να σιροπιάσετε το παντεσπάνι με ένα ελαφρύ σιρόπι ( 1 ζάχαρη 1 νερό και λίγο κονιάκ ). Αν είναι να μείνει στο ψυγείο για την επόμενη δεν χρειάζεται γιατί κατεβάζει υγρά . 

4 σχόλια:

kiki είπε...

Όσο μ' αρέσουν οι censored φωτογραφίες τις Μπάρμπι! χαχαχα! Υπερπαραγωγή!

Αγγελικη Ν είπε...

Ωραία η τούρτα! Μόνο σπιτισυνταγή δεν την λες.. Τα φτεράκια πώς τα έκανες?

magires.gr είπε...

Ε , Κική μου , είδες τι κύριος που είμαι ;;;

Αγγελική μου την λέω τη συνταγή και για το παντεσπάνι της τούρτας και για την κρέμα της και την επικάλυψη της . Τα φτερά είναι ψεύτικα , πλαστικά τα είχε μαζί η κούκλα ,και τα ρούχα τα έκανα απο πάστα αμυγδάλου που την αγόρασα έτοιμη .

VOUROS είπε...

χαχαχαχα η αλήθεια ειναι ότι η κούκλα τα σπάει αλλα και η συνταγή ειναι πολυ ωραία ...! μπράβο ....!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...