2.2.11

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - CODEX ALIMENTARIUS

Σε εφαρμογή το απόλυτο σχέδιο ελέγχου του ανθρώπου μέσω της διατροφής. Έρχεται 1-1-2010

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση του. Ορισμένοι το κατάλαβαν νωρίς και το έκαναν πράξη. πίσω απ τον περίφημο κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα απο το 1963.Εκείνη τη χρονια απ' τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) δημιούργήθηκε η επιτροπή που λειτούργεί πίσω απ τον κώδικα.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
η ιστορία του κώδικα αρχιζει απ' το 1893 στην αυστροουγγαρία. Λόγω προβλημάτων που ειχαν προκύψει κατα την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων έγινε έντονη η αναγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918,όταν διαλύθηκε η αυστροουγγαρία.

Ο κωδικός όμως δεν ξεχάστηκε.Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ενα εντέλως διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα απο τη διατροφή.ιθύνων νους της νέας ιδέας ηταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας I.G.FARBEN. η εταιρία αυτή κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό.επίσης ειδικό αέριο μαζικής εξόντοσης των κρατούμενων. Στη δίκη της Νυρεμβέργης καταδικάστηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και αποφυλακίστηκε μάλιστα λίγα χρονια μετά. Όταν αποφυλακίστηκε πρότεινε την επαναφορά του κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. ο ΟΗΕ με απόφαση του το 1962 ενεργοποιεί ξανα το κώδικα με το επιχείρημα προστασια των καταναλωτών.η "φωνική" εταιρία του δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρείς νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf.

Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Το πράγμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική. ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικα έιδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκλιση απ' τα επιτρεπόμενα.
Έως και σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ηταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής το 2008 στην ελβετεία, όπου οι ΗΠΑ τέθηκαν επικεφαλής της επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).
Κάθε χώρα που θα υποδεχτεί το ALIMENTARIUS το 2010 θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προιόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών.Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει.
Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ , τυγχάνει να είναι μέλος της ευρωπαικής ένωσης, που σημαινει οτι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες ειναι η ευρωπαική επιτροπή. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγή ιχθύος. Γνωρίζουν αλλά επικαλούνται τη θέση τους και δε θέλουν να μιλίσουν (πρόεδρος ΕΦΕΤ κ.α.)

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010
Με την εφαρμογή του κώδικα, βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητές του θα ειναι θεραπευτικές.ο νέος κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμινες ή μέταλλα οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετόπιση κάποιας πάθησης. Αύτες οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια.
αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρόματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη. Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής, μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσοτητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία,έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα "τοξική" ουσία. η λίστα των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένη.
Εκτός του ότι ο κώδικας θα θέσει εκτός λίστα σημαντικά συστατικά για την ανθρώπινη διατροφή, την ίδια στιγμή προστίθενται σ' αυτές κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο, το οποίο παράγεται από βιομαχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριόνεται.
Πέρα απο τη λίστα των παράνομων "τοξικών" συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρομο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά και ζώα που θα παράγουν την τροφή μας.
Ο νέος κώδικας προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προιόντα, θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής Monsato. Ζώα τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή μας θα λαμβάνουν ισχυρά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες,επίσης υποχρεωτικά. Ακόμη και επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT, για το οποίο στο παρελθόν ειχε δημιουργηθεί σάλος όταν αποδείχτηκε η καρκινογόνα επίδρασή του, θα εισαχθούν και πάλι στο εμπόριο. Το DDT, το αλντρίν, το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορεύτικαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης. Και όμως, το 2010 επιστρέφουν κανονικά και με το νόμο!!!
Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με το νέο κώδικα, είναι η αφλατοξίνη, καθώς επίσης και η συσσώρευσή της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα.Η συγκεκριμένη ουσία είναι η δεύτερη πιο καρκονογόνα και συναντάται σε μουχλιασμένες ζωικές τροφές.
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ' τον κώδικα. θυμήζουμε,ότι ο εμπνευστής του κώδικα ήταν ο ιδρυτής τριών πανίσχυρων σήμερα φαρμακοβιομηχανιών.

4 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Kαι μη χειρότερα! Πάω να παραγγείλω μια αγελάδα!

Vita είπε...

Όταν το πρωτοδιάβασα δεν πίστευα στα μάτια μου! Τι μας περιμένει ακόμη;

magires.gr είπε...

aaax koritsia , to provlima einai poli poio blegmeno apo oso mporoume na katalavoume... ta pragamta tha ginoun toso diskola , pou kamia fadasia den ta ftanei... den mporouma na poume tipota alla apo to nas maz voithisi o Theos na ta perasoume oso poio anodina ginete !

Ανώνυμος είπε...

and its also important to note that the CEO of Stewart Technology [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm[/url] toughness as well as drink quality. The weaker the generator a [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm[/url] adult direction is suggested. All ages could find amazing [url=http://www.abacusnow.com/nfl.html]NFL jerseys[/url] costumes to find the perfect size and fit. CaptureRx welcomes
completely clean as a result of cord nylon uppers filter its got. [url=http://www.abacusnow.com/hollister.htm]hollister uk[/url] seems like youre having to use more force, itd be a good time [url=http://www.abacusnow.com/nfl.html]http://www.abacusnow.com/nfl.html[/url] fortune. An earthquake razed Port Royal in 1692 and the legend [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]モンクレール レディース[/url] Unlike readymade mens shirts, which offer only a limited choice
fitness. I can still picture him doing jumping jacks on black [url=http://www.abacusnow.com/beatsbydre.html]Beats By Dre Cheap[/url] would like to bring their next home game to a higher level could [url=http://www.abacusnow.com/hollister.htm]Hollister Ropa Outlet[/url] buy all of them within neighborhood retailers or retailer shops. [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]http://www.abacusnow.com/michaelkors.html[/url] divorce cases, because you have a marriage coming apart and a

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...