Έπιασε το κρύο και πεθύμησα μια σουπίτσα, μου είπε η αδερφή μου... Ωχ, λέω από μέσα μου , γιατί είναι κάπως κακόφαγο παιδί . Τι να κάνω, τι να κάνω, σκέπς ... σκεπς ... "Γιουβαρελάκια σούπα αβγολέμονο, ΧΩΡΙΣ ΑΒΓΟ". Δεν το αγαπά το αβγολέμονο η πριγκίπισσα, και έτσι για τους απαιτητικούς μου πελάτες κάνω αυτό το κολπάκι , που είναι μαμαδίστικο και μου το έμαθε η φιλενάδα μου η Ρόζα!
Υλικά
για τα γιουβαρελάκια
- κιμάς μοσχαρίσιος ( αν θέλετε ανάμικτο , ανακατέψτε 70% μοσχαρίσιο με 30% χοιρινό)
- λίγο ρύζι ( εγώ προτιμώ γλασέ)
- κρεμμύδι ξερό ( τριμμένο στον τρίφτη ή στο μούλτι)
- άνηθο
- μαϊντανό
- μια ντοματούλα (τριμμένη)
- αβγό
- αλάτι και πιπέρι
- μερικές πατατούλες
- καρότα
- κολοκυθάκια
- ελαιόλαδο
- χυμό φρέσκου λεμονιού
- αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράζει με ένα κύβο ζωμό κότας . Το καλύτερο βέβαια είναι να έχουμε σπιτικό ζωμό . Κόβουμε όλα τα λαχανικά για τη σούπα μας κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε μπαλάκια τα γιουβαρελάκια μας, και αφού βράζει η σούπα μας ρίχνουμε μέσα και τα μπαλάκια του κιμά.
Αφού έχουν βράσει όλα τα συστατικά της σούπας , ήρθε η ώρα για το δέσιμο.
Στο μούλτι βάζουμε αρκετές πατάτες , και αρκετά καρότα μαζί με ζωμό απο τη σούπα. Τα αλέθουμε καλά μέχρι να γίνουν ένας σφιχτός χυλός Προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και το ρίχνουμε στη σούπα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση , και η σούπα μας είναι έτοιμη! Τι πετύχαμε. Με το λιώσιμο του καρότου η σούπα έχει πάρει ένα πορτοκαλί χρώμα , όπως απο τον κρόκο του αβγού. Με το λιώσιμο της πατάτας έχει δέσει...
καλοφάγωτα!
4 σχόλια:
Μ αρέσουυυυυυυυυυυυν!
Ωραία η πρότασή σου για όσους θέλουν να αποφύγουν τα αυγά.Αγαπημένο φαγητό της εποχής τα γιουβαρλάκια
Kiki : kai emenaaaaaaaa
Vita: einai elafri kai xeimoniatiko, oti prepei!
Νόστιμη πρόταση με τόσα λαχανικά! Θα το προτιμήσω και εγώ με το κόλπο "πατάτα" μιας και δεν συμπαθώ καθόλου το αυγολέμονο.
Ευχαριστώ για την ιδέα!
Δημοσίευση σχολίου