6.8.10

Γαύρος μαρινάτος στο φούρνο.


Αύγουστος, στο απόγειο του καλοκαιριού και για εμάς τους επαγγελματίες ( και δη τους στρατευμένους) , ίσως ο ποιο δύσκολος και κουραστικός μήνας . Φαγητό , φαγητό και ξανά φαγητό... Γαύρος μαρινάτος και μετά στο φούρνο

Υλικά

  • Γαύρος ( καθαρισμένος , ακέφαλος)
  • Μαϊντανό
  • Λεμόνι φρέσκο
  • Σκόρδο
  • Αλάτι ( καλύτερα θαλασσινό, χοντρό)
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
Εύκολο, απλό και φτηνό, γιατί έχει πονέσει η τσέπη μας τον τελευταίο καιρό. Αυτή η συνταγή γίνεται πολύ ωραία και με σαρδελίτσες , που τις προτιμώ αλλά το γρούπ των 150 ατόμων , που γι αυτούς πάει, ήθελαν γαύρο..

Πάμε να δούμε πως γίνεται γιατί βιάζομαι, σε μισή ώρα ανοίγουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο μια νύχτα.
Την επομένη ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου και μαζί με ένα ουζάκι και καλή παρέα , είναι ότι πρέπει!

3 σχόλια:

Asteri είπε...

Εύκολο, απλό και τέλειο :)

yiaNNis είπε...

oti akrivos xreiazomaste!

Vita είπε...

Και σήμερα ήταν η μέρα των ψαριών.Αν είχα τη συνταγή χθες θα έπαιρνα γαύρο αντί γόπα ...Φαίνεται λαχταριστός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...