22.7.10

Παϊδάκια αρνίσια, με πουρέ παντζάρι, ατζέμ πιλάφι & λαχανικά ατμού



Κάπως μπελαλίδικο, άλλα ότι πρέπει για ένα ποιο προσεγμένο τραπέζι. Με την σαλατούλα με τα μανιτάρια και ένα σορμπέ πεπόνι (comming soon) , είναι αυτό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Υλικά

μαρινάδα για τα παϊδάκια

  • γιαούρτι
  • κύμινο
  • κάρυ
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Κάνουμε ένα μείγμα όλα τα υλικά μαζί, και σκεπάζουμε τα παϊδάκια. Τα αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα , στο ψυγείο, για μια νύχτα.

Ψήνουμε τα παϊδάκια στο γκριλ ή στη σχάρα , χωρίς να τα ξεπλήνουμε απο τη μαρινάδα τους.

πουρές παντζάρι

  • παντζάρια φρέσκα ή κονσέρβα
  • μερικές πατάτες
  • λίγο ξύδι
  • λίγο σκόρδο
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Βράζουμε καλά τα παντζάρια , τις πατάτες, το σκόρδο, με το ξύδι και λίγο αλάτι, μέχρι τα παντζάρια και οι πατάτες να είναι έτοιμα για πουρέ. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά , και μετά τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

ατζέμ πιλάφι

  • λίγο κριθαράκι
  • ρύζι για πιλάφι
  • πολύ καλό βούτυρο αρωματικό (εγώ προτιμώ κερκύρας)
  • ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Τσιγαρίζουμε το κριθαράκι στο βούτυρο μέχρι να γίνει σκούρο καφέ. Μετά τσιγαρίζουμε και το ρύζι λιγάκι, ίσα ίσα να ρουφήξει λίγο βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό, σε αναλόγια με το ρύζι, 3 μέρη ζωμό, 1 μέρος ρύζι. Όταν απορροφήσει όλα τα υγρά τότε λογικά και το πιλάφι μας θα είναι έτοιμο, αν όχι , προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.



(καλή σας μέρα)



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό αλλά λίγο φορτωμένο·ισως χάνει από την photo, α επίσης δεν βάζουμε ποτέ αμυλο με αμυλο Γιαννη μου (πουρες πατζαρι με πιλαφι)

Ανώνυμος είπε...

edw h ellada zei akoma sto patata thganith kai tipota allo....to amylo mas peirakse...an htan afrostha to legame alliws an htan sous vide tha to legame alliws.... mas peirazoun telika ta apla...

yiaNNis είπε...

Oi Kanones tis gastronomias orizoun polla, opos oti kathe piato prepei na exei k tin saltsa tou (pou afto an to proseksate den exei, opos episeis kai patata atmou pou einai kai afto ena " tipiko lathos ) ektos apo to kirio thema kai tin garnitoura tou. San epaggelmaties omos eimaste ipoxreomenoi na prosarmozoume ta piata mas, kato apo diafores sinthikes, opos i emporikotita kai ta standars tis kathe epixeirisis.

Stin ellada nomizo i nea genia ton chef kanoume megali proospathia na xefigoume apo " tin tiganiti patata" alla akoma theloume douleia.Oso gia tin aplotita , pistevo oti ena piato einai san ena rouxo. Kathe rouxo gia tin analogi peristasi, etsi kai to piato ;)

kiki είπε...

Μη μου πεις οτι το φαγανε οι.....;

donkey and the carrot είπε...

Kali xronia!!! Tin pio nostimi xronia eyxomai!!! H syntagi einai me link sto DONKEY!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...