(σχετική φωτογραφία δεν υπάρχει γιατί η σαλάτα φαγώθηκε πριν καλά καλά το καταλάβω. Αλλά εκεί κάπου κοντά στον κυρ Μένιο, κάπου θα έχει μερικά Μανιταράκια!!! )
Κυριακή γιορτή και σχόλη, καλοκαίρι, ζέστη, μπανάκια, και μια ωραία σαλάτα... Είναι στην κατηγορία των χλιαρών φαγητών, δηλαδή, συνδυασμός κρύου με ζεστού. Είναι απο τα αγαπημένα μου!!!
Υλικά
- Μανιτάρια φρέσκα, ότι ποικιλία θέλετε (να ένα σχετικό blog)
- Τομάτα ή τοματίνια
- Ρόκα
- Γλιστρίδα
- Αγγούρι
- Κρεμμύδι
- Πιπεριά
- Καπαρόφυλα τουρσί
- Αλμηρίκια ( μια βόλτα από την Μικρή Κουζίνα , αν δεν τα γνωρίζετε)
- Σκόρδο
- Θυμάρι
- Αλάτι - Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- λίγο φρέσκο λεμόνι
Μαρινάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο, το λάδι, αλάτι , πιπέρι , θυμάρι , λεμόνι και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ.
Ψιλοκόβουμε όλα τα σαλατικά, και βάζουμε απο πανω τα ψημένα μανιτάρια Περιλούζουμε τη σαλάτα μας με μια βινεγκρέτ μπαλσάμικου ( μουστάρδα + ξύδι μπαλσάμικο + ελαιόλαδο) .
Αν θέλουμε απο πάνω μπορούμε να προσθέσουμε μερικές νιφάδες παρμεζάνας. Εγώ την προτιμώ σκέτη με ενά παγωμένο ποτήρι demi sec λευκού κρασιού!
2 σχόλια:
Αυτες οι σαλατες ειναι αγαπημένες
Τις φτιαχνω σχεδον καθημερινα. Και αυτη εδω ειναι φοβερη!
Ααααα! Δεν σου είπα! Εφτιαξα καπαρη, καπαρόφυλλα και αγγουράκια τουρσί!!!
Δημοσίευση σχολίου