17.7.10

Σουβλάκι θαλασσινών με 3 σάλτσες!


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ : ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ + ΛΙΓΗ ΟΡΕΞΗ ( που λέει ο λόγος ) = ΕΛΑΦΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Άρα έχουμε :

Σουβλάκι Θαλασσινών με τρις σάλτσες και πράσινη σαλάτα.

Υλικά

για το κάθε σουβλάκι

μια γαρίδα
ένα κομμάτι σολομό
ένα κομμάτι ψάρι φιλέτο τις αρεσκείας σας
δύο μεγάλες ροδέλες καλαμάρι
δύο κομμάτια χταπόδι

Βράζουμε λίγο το καλαμάρι και το χταπόδι να μαλακώσουν Μετά περνάμε όλα τα υλικά σε σουβλάκι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ


Σάλτσα λαδολέμονο με θυμάρι
  1. μουστάρδα
  2. χυμός λεμονιού
  3. αλάτι
  4. πιπέρι
  5. θυμάρι
  6. ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε 1+2+3+4+5 και Μέτα +6 σιγά σιγά , χτυπώντας δυνατά.

Αρωματικό λάδι μαϊντανού

  1. ηλιέλαιο
  2. μαϊντανός
  3. μερικές σταγόνες ξύδι
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μόνο τα φίλα του μαϊντανού , ακριβώς για 5 δευτερόλεπτα ( προσοχή στο χρόνο, γιατί έστω και λίγο παραπάνω , θα καεί και θα πικρίζει. Ο μαϊντανός πρέπει να μείνει πράσινος).
Μετά βάζουμε τον τηγανισμενο μαϊντανό σε μπλέντερ, μαζί με το ηλιέλαιο , το ξύδι και το χτυπάμε μέχρι να λιώσει τελείως


Κόκκινο γλάσο ξυδιού

  1. λευκό ξύδι
  2. ζουμί απο παντζάρια
  3. ζάχαρη
  4. γλυκόζη
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρολίτσα και βράζουμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.


Σερβίρουμε με μια σαλάτα ρόκας - τοματίνια.

(καλή όρεξη)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...