Σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό
Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές από την Κρήτη (τόπος καταγωγής μου), και πάρα πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Προσοχή όμως , το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το κρέας! Πρέπει να είναι ζυγούρι και μάλιστα πάρα πολύ καλό, γιατί στην ουσία αυτή η συνταγή αναδεικνύει και στοχεύει στην γεύση του κρέατος και σε τίποτε άλλο! Η καλύτερη συνοδεία, φρέσκες τηγανητές πατάτες και ένα καλό λευκό σπιτικό κρασί… Καλή όρεξη.
(6 άτομα )
Υλικά
1 1/2 κιλό ζυγούρι (μπροστινό όχι μπούτι)
2 νεροπότηρα λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία λεκάνη για 2-3 ώρες. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ’ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 -2 1/2 ώρες. Προσοχή : Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.
1 σχόλιο:
Παιδιά, τι καταπληκτικά πράγματα κάνετε; Τώρα σας ανακάλυψα και έχω τρελαθεί με τις δημιουργίες σας, συγχαρητήρια.
Φάγαμε το τσιγαριαστό στην Κρήτη και τρελαθήκαμε.
Δημοσίευση σχολίου