Παγωτό με άνθη λεβάντας
1 φλιτζάνι γάλα1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
1/3 φλιτζανιού ζάχαρηανθούς λεβάντας
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού βανίλια
Ζεστάνετε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη λεβάντα, χωρίς να τα βράσετε.
Όταν η ζάχαρη λιώσει και τα άνθη λεβάντας μουλιάσουν, δοκιμάστε τη γεύση πριν προσθέσετε την βανίλια.
Μπορεί να είναι ήδη αρκετά έντονη, με δυνατό άρωμα λεβάντας. Αφαιρέστε τα άνθη. Προσθέστε αλάτι και αν χρειάζεται βανίλια.
Βάλτε το στην κατάψυξη και ανακατώστε μια-δυο φορές κατά διαστήματα. Όταν παγώσει σερβίρετε, διακοσμώντας με ένα δύο φύλλα ή πέταλα λεβάντας.
2 σχόλια:
Εντυπωσιακό!!! Παίρνει και λιλά χρωματάκι από τα άνθη;
ΝΑΙ ΚΙΚΙ, ΠΕΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ...
Δημοσίευση σχολίου