5.7.07


Μια καινούρια συνταγουλα έτσι για να μην ξεχνάμε και την μαγειρική ιδιότητα μας…


Γαλατόπιτα με κατιφέ


2 κούπες γάλα
1 κούπα πέταλα κατιφέ (όχι ραντισμένα)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
3 κρόκοι αυγού ελαφρώς χτυπημένοι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
κρέμα σαντιγύ(για επικάλυψη)


Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό γουδί και ένα γουδοχέρι που χρησιμοποιείτε συνήθως για μαγειρικούς σκοπούς, κοπανίστε πέταλα κατιφέ ή λιανίστε τα με ένα κουτάλι. Ανακατώστε το αλάτι μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.


Βράστε το γάλα με τους κατιφέδες και προσθέστε λίγο άρωμα βανίλιας. Προσθέστε τα ελαφρώς χτυπημένα κροκάδια αυγού και τα στεγνά υλικά. Ανακατώστε το σε χαμηλή φωτιά. Όταν το μείγμα στέκεται στο κουτάλι προσθέστε το ροδόνερο και κρυώστε το.


Σερβίρετε το σε μπολ γαρνιρισμένο με κρέμα σαντιγύ, και γαρνίρετέ το με φρέσκα πέταλα κατιφέ.

1 σχόλιο:

Barbara είπε...

τι είναι ο κατιφές? (σορρυ για την ασχετίλα)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...