Σολομός μαρινε
υλικά
Φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα, με το δέρμα
50% Ζάχαρη
50% Αλάτι χοντρό
άνηθος
πορτοκάλι
γκραν μαρνιε ή κονιάκ
εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη μεταξύ τους και τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μετά ξαπλώνουμε το φιλέτο του σολομού σε ένα αρκετά βαθύ σκεύος και το καλύπτουμε με το μείγμα αλάτι-ζάχαρη.
Στύβουμε από πάνω το πορτοκάλι και βάζουμε μέσα αφού το στύψουμε και τις πορτοκαλοκουπες, τσακίζουμε με τα χέρια μας το άνηθο που το ρίχνουμε και αυτό από πάνω από το φιλέτο και τέλος περιχύνουμε το αλκοολούχο ποτό που επιλέξαμε!
Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο. Μετά από 6 ώρες (το λιγότερο) το ψάρι είναι έτοιμο για φιλετάρισμα . Εάν δεν μας αρέσει τόσο η γεύση του ομού, το αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο. Αλλά προσοχή όχι περισσότερο από 12 ώρες , γιατί μετά θα αρχίσει το αλάτι να το καίει και θα γίνει σκληρό σαν πετσί! Την έχω πατήσει πολλές φορές!!!
Καλή επιτυχία!
Συνοδευτική σάλτσα:
Μουστάρδα , μέλι, άνηθος.
υλικά
Φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα, με το δέρμα
50% Ζάχαρη
50% Αλάτι χοντρό
άνηθος
πορτοκάλι
γκραν μαρνιε ή κονιάκ
εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη μεταξύ τους και τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μετά ξαπλώνουμε το φιλέτο του σολομού σε ένα αρκετά βαθύ σκεύος και το καλύπτουμε με το μείγμα αλάτι-ζάχαρη.
Στύβουμε από πάνω το πορτοκάλι και βάζουμε μέσα αφού το στύψουμε και τις πορτοκαλοκουπες, τσακίζουμε με τα χέρια μας το άνηθο που το ρίχνουμε και αυτό από πάνω από το φιλέτο και τέλος περιχύνουμε το αλκοολούχο ποτό που επιλέξαμε!
Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο. Μετά από 6 ώρες (το λιγότερο) το ψάρι είναι έτοιμο για φιλετάρισμα . Εάν δεν μας αρέσει τόσο η γεύση του ομού, το αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο. Αλλά προσοχή όχι περισσότερο από 12 ώρες , γιατί μετά θα αρχίσει το αλάτι να το καίει και θα γίνει σκληρό σαν πετσί! Την έχω πατήσει πολλές φορές!!!
Καλή επιτυχία!
Συνοδευτική σάλτσα:
Μουστάρδα , μέλι, άνηθος.
8 σχόλια:
Με βάζετε στον πειρασμό να τρεξω στην κουζίνα (κι ας κοντεύουν μεσάνυχτα…)
τρεξε Λόλα , τρέξε! ;-)
Oυπς! Αυτό φαίνεται πολύ πολύ πολύ καλό! Το σημειώνω!
�� �������� �������
Σλλλλλλλλλλρρρρρρρρρρρρρ!
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται!
Να ρωτήσω, το μείγμα ζάχαρη αλάτι μόνο στον σολωμό ή παίζει και με άλλα ψάρια;
kyrallina erxode ki alla, alla perimenoume kai ta dika sou ;-)
oneiromageiremata, sllllllrrrrrrr ti simeni? salia??? :-)))
dimitri to migma alati-zaxari (50-50) isxiei gia ola ta marine, psaria kai kreata... apo kei kai pera aromatizis opos thelis analoga to apotelesma poy thes na exeis sto telos!
Naiiiiiiiiiiii!
Δημοσίευση σχολίου