2.8.11

Πούρα καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα, step by step

Καλοκαιρινό , εύκολο , κλασσική γκουρμεδιά ! Ένα καλό παγωμένο λευκό κρασί , απαλή μουσικούλα , μερικά αναμμένα κεριά , ανάλογη συντροφιά , και να το τέλειο δείπνο !







Υλικά



σολομός καπνιστός ( 3 κομμάτια για κάθε μερίδα )



τυρί κρέμα (μια συσκευασία για 2 μερίδες )



λίγο χυμό λεμόνι



άνηθος ( αν θέλουμε )



μεμβράνη



σαλάτα πολύχρωμη







Εκτέλεση







Πάνω σε ένα κομμάτι μεμβράνη απλώνουμε το πρώτο φύλλο σολομού





Στρώνουμε τα φύλλα καλύπτοντας λίγο απο το προηγούμενο






Αφού ανακατέψαμε σε ένα μπολ το τυρί με το λεμόνι και τον άνηθο, ανακατεύουμε λίγο να μαλακώσει το τυρί και στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια







Ισιώνουμε τη γέμιση όσο καλύτερα μπορούμε







Και τώρα τυλίγουμε . Ανασηκώνουμε λίγο την μεμβράνη και σιγά σιγά με την βοήθεια της τυλίγουμε το σολομό σε ρολό











Αφού το τυλίξουμε , με τα δάχτυλά μας το το τραβάμε ελαφριά προς τα πίσω και το πιέζουμε λίγο να σφίξει






Τέλος πιάνουμε τίς δυο άκρες της μεμβράνης και στριφογυρίζουμε να γίνει σαν καραμέλα .







Τώρα το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει λίγο , για να μπορούμε να το κόψουμε ( περίπου μια ώρα ). Κόβουμε στη μέση και λοξά , σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα , ένα ελαφρύ λαδολέμονο και ίσως μια ίδεα απο χαβιάρι ...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...