13.2.11

shushi Love και το αγαπημένο μου cocktail !

Είναι απο τα φαγητά που έχουν διχάσει τον κόσμο , όσο κανένα άλλο ( οκ τώρα αρχίζει και μπαίνει και η μοριακή γαστρονομία σε αυτό το παιχνίδι , αλλά θα το δούμε σε επόμενο post ). Έχει είτε φανατικούς οπαδούς είτε αυτούς που τους έρχεται αναγούλα και μόνο στην ιδέα . Είναι όμως παρεξηγημένο πιστεύω Το αγαπημένο μου αυτό Γιαπωνέζικο εδεσματάκι , έχει πολλούς τύπους για όλα τα γούστα. Όσον αφορά τα ποιο γνωστά σχέδια δείτε την εικόνα .



Τα δύο βασικά του υλικά είναι το αποξηραμένο φύκι nori και το ρύζι . Στο ρύζι είναι όλη η " μαγκιά " ( γαστρονομική περιγραφή ) όπως λέω συνήθως στα σεμινάρια μου . Αν δέν πετύχεις τη γεύση και την υφή του ρυζιού απλά , έχεις ένα χάλια αποτέλεσμα . Τα υπόλοιπα τώρα υλικά κατά βάση είναι το ψάρι και κάποια θαλασσινά , όπως γαρίδα και καβούρι , αλλά και αγγούρι , πιπεριές , αβοκάντο , ομελέτα , τυρί κρέμα κ.α . Τα περισσότερα απο αυτά είναι όμα , και εκεί είναι που την πατάνε όλοι και τους έρχεται ο αναγουλιασμός μέχρι το λαρύγγι . Κατεβάστε την αναγούλα σας προς τα κάτω γιατί σας λέω ότι γίνετε και με βρασμένες γαρίδες , ή με καπνιστό σολομό ( εναλλακτικά) ακόμα και χωρίς καθόλου ψάρι , μόνο με τα υπόλοιπα υλικά , και πραγματικά είναι εξαιρετικό . Στο παρακάτω βίντεο δείτε την κυριούλα πόσο ωραία το περιγράφει .



Το Shushi δεν κατεβαίνει έτσι κάτω γι αυτό πάντα το βρέχουμε σε σάλτσα σόγιας , βάζουμε μαζί και μια φετούλα τζιντζερ τουρσί , και αν μας αρέσουν τα καυτερά μία σταλίτσα πάστα γουασάμπι ( γιαπωνέζικο , καυτερό αγριοράπανο ) . Όλα αυτά πρέπει να είναι συνοδευτικά στο πιάτο μας.

Αν σας έπεισα και θέλετε να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε shusi , δείτε σε παλαιότερο post το βίντεο για το ρύζι.
Αν τελικά μαγειρέψετε το ρύζι ( προσοχή 3 είναι τα μεγάλα μυστικά : 1 . να αγοράσετε το ιδικό ρύζι για shushi , 2. να το ξεπλύνετε καλά για πολύ ώρα , 3. να χρησιμοποιήσετε μόνο ξύλινο ή πλαστικό μπόλ για το κρύωμα), τότε σε αυτά τα βίντεο θα δείτε πως να φτιάξετε τρία διαφορετικά είδη .

Αααα και να μην ξεχάσω ! Ο αγαπημένος μου συνδυασμός με ένα καλό πιάτο shushi combi είναι το αγαπημένο μου κοκτέιλ που το έφτιαξα μαζί με ένα φίλο barman και το ονόμασα LAURA ( γράψτε την συνταγή και δοκιμάστε το )




Υλικά

  • μισό πορτοκάλι μικρό , κομμένο κυδωνάτο με τη φλούδα
  • μισό λάιμ , κομμένο κυδωνάτο με τη φλούδα
  • μια κουταλιά του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη βανίλιας
  • τριμμένο πάγο
  • ουίσκι Jim Beam ή όποιο άλλο bourbon έχετε
  • μερικές σταγόνες λικέρ μήλου.
Εκτέλεση

Σε χαμηλό ποτήρι , βάζετε τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και το λάιμ και τα πιέζεται καλά με το γουδί , μέχρι σχεδόν να λιώσουν τα φρούτα και από το χυμό τους να λιώσει λίγο η ζάχαρη. Μετά γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι πάνω με τον τριμμένο πάγο και έπειτα προσθέτουμε το ουίσκι. Τελειώνουμε με τις σταγόνες του λικέρ. Όταν το δοκιμάσετε θα με θυμηθείτε !!! χικ χικ !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...