Μους πικρής σοκολάτας με παρθένο ελαιόλαδο , πιπέρι και κροκάν φίλα ελίας
Ένα ιδιαίτερο γλυκάκι για τους ιδιαίτερους και απαιτητικούς μου φίλους. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του , και πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια. Ίσως σαν συνταγή να την έχετε δει ή να την έχετε ξανά ακούσει , απλά εγώ έβαλα και τις τσαχπινιές μου...
Υλικά
270 γρ κουβερτούρα ( όσο περισσότερο κακάο , τόσο καλύτερα )
170 γρ ελαιόλαδο παρθένο ( καλύτερα βιολογικό κ συσκευασμένο)
150 γρ ζάχαρη
8 αβγά
2 ασπράδια
30 γρ λικέρ πορτοκάλι ( ή ότι άλλο ποτό θέλετε)
λίγο χοντοτριμένο μαύρο πιπέρι
κλαδάκια ελιάς
Εκτέλεση
Λιώστε την κουβερτούρα στο μικροκυμάτων ( έτσι το κάνω εγώ για γρηγοράδα) ή σε μπαιν μαρι και μετά προσθέστε το ελαιόλαδο και το λικέρ. Χτυπήστε καλά τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τους κρόκους μέχρι να γίνουν μια άσπρη κρεμούλα ( είναι κλασσική τεχνική πρώτου σταδίου " ψησίματος " του αβγού για να μην έχει έντονη γεύση) και ρίξτε αυτό το μείγμα μέσα στη σοκολάτα. Χτυπήστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και μετά ενσωματώστε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας. Τέλος βάλτε το πιπέρι και γεμίστε ποτήρια της σαμπάνιας με το μους. Εγώ κάτω απο τη μούς έβαλα τριμμένο μπισκότο. Βάλτε τα ποτήρια με τη μους στο ψυγείο να κρυώσουν.
Για τα φύλα ελίας , πλύνετε καλά τα κλαδάκια Ελίας Σε ένα μπόλ χτυπήστε ελαφρά 2 ασπράδια αβγού, βουτήξτε τα κλαδάκια στο ασπράδι και μετά σε ζάχαρη ( πρέπει να καλυφθούν καλά με ζάχαρη). Τινάξτε τα ελαφρά και μετά ψήστε τα σε φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να ξεραθούν τελείως
Γαρνίρετε πριν το σερβίρισμα με ένα κλαδάκι ελιάς και λίγο χοντροσπασμένο πιπέρι.
Για τους τολμηρούς θα είναι μια πρωτόγνωρη λιχουδιά... Εγώ τη λατρεύω!!!
3 σχόλια:
Kolasmena Ellhniko... kai Kolasmena Kolasmeno genikotera!
ti treli gourmedia einai auti? Super!!!! kai apo parousiasi skizei!!!
Τέλεια παρουσίαση. Θέλω να το δοκιμάσω
Δημοσίευση σχολίου