13.1.11

Φαρφάλες με ραγού μανηταριών!


σλουρπ γιαμ γιαμ κάνει κάθε φόρα το λαίμαργο στομάχι μου όταν βλέπω αυτή τη φωτογραφία και θα ήθελα να είχα ένα πιατάκι... Το σκέφτηκα στο εστιατόριο Ηλίαστρα σαν vegetarian πιάτο σε μενού γευσιγνωσίας για να συνοδεύσει κόκκινο ποικιλιακό κρασί... Πολύ καλή ιδέα για ένα ξεχωριστό δείπνο...



Υλικά

  • φαρφάλες ή πένες
  • μανιτάρια πλευρώτους χωρίς τα κοτσάνια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • μανιτάρια du paris (champignon) μαζί με τα κοτσάνια ( αν είναι αρκετά φρέσκα ) κομμένα σε τέταρτα
  • κρεμμυδάκι φρέσκο
  • πράσο
  • κρεμμύδι ξερό
  • καρότο
  • σκόρδο
  • λίγο κρασί για σβήσιμο
  • τοματοπελτέ
  • άνηθο
  • μαϊντανό
  • δυόσμος
  • λίγο ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο κύμινο
  • λίγο κανέλα
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Πολλά τα υλικά , αλλά όχι με ιδιαίτερο κόστος. Εκτός από τα μανιτάρια, όλα τα υπόλοιπα , λίγο πολύ όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.


Βράζουμε τα ζυμαρικά , τα λαδώνουμε όπως ξέρουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Το ράγου μανιταριών είναι μαγειρευτά μανιτάρια στην κατσαρόλα , κοκκινιστά . Η διαδικασία απλή.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα , τα καρότα , το σκόρδο και αφού μαραθούν τότε προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά. Μετά σβήνουμε με λίγο κρασάκι για το άρωμα και προσθέτουμε με λίγο χλιαρό νερό τον πελτέ. Τώρα είναι η στιγμή που εγώβάζω τα μπαχαρικά , μετά τα υγρά στοιχεία της συνταγής δηλαδή, γιατί νομίζω υπολογίζονται καλύτερα. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και λίγο πριν το κατεβάσουμε απο την φωτιά ρίχνουμε μέσα, τα αρωματικά φυτά ( άνηθο , μαϊντανό , δυόσμος). Είναι κολπάκι αυτό, να βάζουμε τα αρωματικά φυτά στο φαγητό μας στον τελευταίο βρασμό , γιατί έτσι μένουν ζωντανά και δεν χάνουν ούτε γεύση , ούτε όψη.
Τέλος σερβίρουμε όπως θέλουμε , ή πάνω απο τα ζυμαρικά ή ανακατεμένα.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το νερό με τον πελτέ να είναι ελάχιστο , πρώτον επειδή τα μανιτάρια θα κατεβάσουν αρκετά υγρά, και δεύτερον γιατί τα μανιτάρια είναι έτοιμα σε μερικά λεπτά . Άρα αν θα βάλουμε πολλά υγρά το φαΐ θα γίνει νερομπλούτσι και εμείς θα γίνουμε ξεφτίλα!!! Καλή όρεξη...

Ααααααααα ταιριάζει εκπληκτικά με κόκκινο syrah, τριμμένη παρμεζάνα και ένα καλό φίλο ;)

7 σχόλια:

maria mas. είπε...

Ωραία αρώματα!! Πολύ νόστιμη πρόταση:-)
Σε ευχαριστούμε πάαααααρααααα πολύ για το βραβείο που μας χάρησες.Είναι το πρώτο της χρονιάς και το δεχόμαστε με μεγάλη χαρά!!
Να είσαι πάντα καλά και τόσο δημιουργικός, να μας εμπλουτίζεις τις γνώσεις μας!!!
Καλημέρες..

Ξανθή είπε...

Υπέροχο θα το δοκιμάσω άμεσα αύριο κιόλας!!
Τα υπέροχα είναι στα πολύ απλά τελικά
Καλημέρα!!

eva είπε...

έχω την εντύπωση οτι θα ξετρελαθ'ω με αυτό το πιάτο!!
Λίγο τα ζυμαρικά,το ραγού,τα μανιτάρια...η δελεαστικότατη φωτογραφία!
Καλή χρονια με υγεία και χαρά!!
Εύα

Λίλα είπε...

Ζυμαρικά με λαχανικά είναι ότι μου αρέσει περισσότερο! Και το κρασάκι από δίπλα........

Εφη είπε...

Φαρφαλίτσες με μανιταράκια??? Αγαπημένο μου!!!

Taste Advisor είπε...

Χρώματα κι αρώματα!
Πολύ ωραίο και ελαφρύ

magires.gr είπε...

koritsia , einai pragmatika oneiro i sidagi afti. an sas aresoun ta manitaria dokimaste to oposdipote!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...