21.10.10

Γλυκίες Αλχημίες ...



Σήμερα είχα την τύχη και μεγάλη τιμή να γνωρίσω απο κοντά τον guru της ζαχαροπλαστικής Στέλιο Παρλιάρο.

Ο πολύ καλός μου φίλος Δημήτρης Δράκος , με σπουδές μαγειρικής αλλά ανερχόμενη καριέρα ζαχαροπλάστη είναι βασικό μέλος του sweet alchemy by stelios parliaros .

Μέτα απο μια μεγάλη βόλτα που κάναμε στο ηλιόλουστο κέντρο της Αθήνας(έσκασα κοινώς) , ένα καφεδάκι στο Θησείο μου λέει με χαρά " θες να πάμε στο εργαστήριο;" Εγώ αμέσως είπα ναι, και φύγαμε!
Μπορεί κάποιοι απο εσάς να έχετε επισκεφτεί αυτό το " γλυκό δωμάτιο " , γιατί εκεί γίνονται και τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής του ( πληροφορίες εδώ). " Πολύ ευγενικός μας καλωσόρισε, αλλά πετύχαμε ώρα αιχμής και αντάρας, και δυστυχώς δεν καταφέραμε να πούμε πολλά. Ο Δημήτρης μου έκανε την ξενάγηση λέγοντας " εδώ συμβαίνουν όλα, εδώ είναι η καρδία Δοκιμές , παραγωγή, φωτογραφήσεις " . Εγώ ξαφνικά ένιωσα σαν το μικρό παιδάκι ( το είπε και ο Στέλιος άλλωστε ) πού σκανταλιάρικα βούτηξε το δάχτυλο του στο βάζο με το μέλι ... Αυτά που τόσα χρόνια βλέπω σε φωτογραφίες και κείμενα, τώρα γίνονται μπροστά μου. Είδα τα μηχανήματα , ενα - ενα , όπως και τα υλικά . Γαλλικές σοκολάτες όλων των ειδών , ρούμι 80 αλκοολικών βαθμών, ζαχαρωμένα λουλούδια βιολέτας και λουίζας, σοκολατάκια με πικάντικα μπαχαρικά, καραμέλα και κροκάν αλατιού, μακαρόνς .... πω πω πω , τα δοκίμασα όλα! Καλά απο εργαλειάκια και μηχανήματα , δεν το συζητώ! Χαμός! Και όλα με την υπογραφή stelios parliaros.
Μετά απο αρκετή ώρα ζήτησα απο τον Δημήτρη να φύγουμε γιατί όλοι δούλευαν και εμείς τουρίστες στην Ακρόπολη! Χαιρετιστήκαμε , τον ευχαρίστησα πολύ και φύγαμε....

A dream comes true και είχα επιτέλους γνωρίσει απο κοντά τον αγαπημένο μου ζαχαροπλάστη όλων των εποχών!


Δέν ήθελα όμως να γυρίσω στο σπίτι με άδεια χέρια και έτσι πήγαμε στο πωλητήριο στο Κολωνάκι! Εκει όλα θυμίζουν κλασσάτο κοσμηματοπωλείο με έργα τέχνης φτιαγμένα από ζάχαρη! Μια ποδιά , μια χειροποίητη σοκολάτα με γέμιση μαστίχα, μια άλλη λευκή με κροκάν Τριαντάφυλλου, και δύο μικροεργαλία , ήταν τα λάφυρα μου.

Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου φωτογραφική μηχανή , αφού ήταν απρόβλεπτο. :(

Ευχαρίστησα πάρα πολύ το Δημήτρη για την εμπειρία που μου χάρισε, και του υποσχέθηκα οτι η επόμενη μας βόλτα θα είναι στα μπαχαρτζίδικα της οδού Αθηνάς!

6 σχόλια:

kiki είπε...

Ο Τσάρλυ (Γιάννης) στο εργοστάσιο σοκολάτας! χαχα! Αυτο μου θύμησες!

magires.gr είπε...

kai espaga to kefali moy na thimitho , san pia tainia niotho kai den to evriska!!! Afto akrivos eniosa!

Anthoula είπε...

Τέλειο ακούγεται...
Φαντάζομαι και τις υπέροχες μυρωδιές του εργαστηρίου και μου τρέχουν τα σάλια... Τυχερε!

donkey and the carrot είπε...

Latremenos parliaros!!!!! (an den penepsoume to spiti mas!!!) oxi sobara... a pi ste ftos.... Lucky youuuuuu!

magires.gr είπε...

anthloulaaa sou etimazo mia ekplixiiiiii!
@ donkey : giati kale sto idio spiti menete???????? xa xa

Athina(Sugar Buzz) είπε...

Gianni mou xairomai pou se gnwrisa sto camp!kalws se vrika ki edw!kai dialegw na grapsw s auto to post giati ki egw latreuw ton parliaro kaipiga prin ligo kairo se ena apo ta seminaria tou!!den fantazesai poso teleia itan!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...