18.8.10

Thai - λανδέζικο ψάρι τηγανιτό με σουσάμι


Μια ωραία συνταγή , για όσους αγαπούν τα τηγανητά και μάλιστα τις λίγο ποιο ξενικές γεύσεις.... Δυστυχώς ΔΕΝ θυμάμαι το όνομα του ψαριού της φωτογραφίας , γιατί εκεί στο Ταϊλανδέζικο σχολείο, όλα στη γλώσσα τους μου τα λέγανε , και που να τα θυμάμαι όλα; Δεν έχει σημασία , αφού εδώ δεν το έχουμε αυτό το ψαράκι... Εσείς διαλέξτε οτι ψάρι σας αρέσει, αρκεί να είναι σφυχτόσαρκο και λιπαρό ( τα ψάρια σχάρας δλδ).
Υλικά

  • Ένα ψάρι
  • Ένα φλιτζάνι σογιέλαιο
  • Δυο κουτ. της σούπας σκόρδο χοντροκομμένο
  • Ρυζάλευρο ή κορν φλάουρ για αλεύρωμα
  • Τρις - τέσσερις κουτ. της σούπας σόγια σος
  • Μια κουτ. της σούπας σουσάμι



Λοιπόν, για αρχή χαράζουμε βαθιά το ψάρι και το αλατίζουμε καλά ( καλύτερα με χοντρό θαλασσινό αλάτι ). Μετά αλευρώνουμε με το ρυζάλευρο, και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Στη φώτο είναι σε γουοκ, αν δε έχετε δεν πειράζει, η ίδια γεύση θα βγεί στο τέλος. Αφού τηγανίσουμε καλά καλά και απο τις 2 πλευρές , τότε ρίχνουμε το σκόρδο και το σουσάμι μέχρι να γίνουν και αυτά ξανθά αρκετά ( ψιλοκαμένο θα το έλεγα εγώ). Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι το σκόρδο εκεί δεν το ξεφλουδίζουν ΠΟΤΕ, το μαγειρεύουν με τη φλούδα!!! Τέλος πάντων. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και το ψαράκι μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...