..... χθες αργά το απόγευμα , παραμονές της Παναγίας - και χρόνια μας πολλά - με βρήκε να κάθομαι μπροστά σε ένα τσουβάλι με πιπεριές Φλωρίνης , να τις κοιτάζω και να μην ξέρω τι να τις κάνω.... Τις μισές τελικά τις έκανα , τουρσί για το χειμώνα (συνταγή αν θέλετε υπάρχει) έκανα μερικές ένα ωραιότατο δροσερό ντιπ με γιαούρτι, αλλά ήθελα και ένα πειραματισμό , έτσι λοιπόν δοκίμασα να κάνω τσάντνεϊ, δλδ μια μαρμελάδα, προς γλυκό του κουταλιού, αλλά με κομμάτια το υλικό.
Υλικά
- Πιπεριές Φλωρίνης
- Ζάχαρη
- Λίγο ξύδι
- Βασιλικός ψιλοκομμένος
- Βανίλια φασόλι
- Λίγο αμαρέτο λικέρ
Μετά τις βάζουμε στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιουν τα νερά τους. Μετά σβήνουμε με λίγο ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη ( η ζάχαρη πρέπει να είναι τόσα γραμμάρια όσο και η πιπεριά) . Τέλος προσθέτουμε τα αρωματικά και βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο δεμένο σιροπάκι! Τι να το κάνω τώρα θα μου πεις αυτό το πράμα;;;
Στους ξένους αρέσει πολύ να συνδυάζουν κάτι τέτοιο με κρέατα σχάρας. Γιατί όχι; Εγώ πάντως το έβαλα πάνω σε μια μπάλα παγωτό βανίλια και ξετρελάθηκε ο ουρανίσκος μου!!!
4 σχόλια:
Πολύ θα ήθελα να μάθω τη δική σου επαγγελματική εκδοχή για το τουρσί γιατι κι εγώ βρέθηκα με μια μεγάλη τσάντα πιπεριές :-)
1) Θέλω απ' αυτό. Μπορώ;
2) ευχαρίστως θα το έτρωγα ΚΑΙ με κρέας ΚΑΙ με παγωτό! Το φαντάζεσαι πάνω σε νουα, σε χοιρινό φιλέτο, σε φιλέτο γαλοπούλας; Σε στεγνά κρέατα θα είναι άπαιχτο!
vita: me tin proti efkeria, tha anevaso post me to toursi...
Kiki, sto dema tha sou valo ena vazaki kai apo afto,,, einai telio kai poli diaforetikoooo
Thanks baby!
Δημοσίευση σχολίου