15.8.10

ΤσάντνεΪ Πιπεριάς Φλωρίνης με βασιλικό και βανίλια


..... χθες αργά το απόγευμα , παραμονές της Παναγίας - και χρόνια μας πολλά - με βρήκε να κάθομαι μπροστά σε ένα τσουβάλι με πιπεριές Φλωρίνης , να τις κοιτάζω και να μην ξέρω τι να τις κάνω.... Τις μισές τελικά τις έκανα , τουρσί για το χειμώνα (συνταγή αν θέλετε υπάρχει) έκανα μερικές ένα ωραιότατο δροσερό ντιπ με γιαούρτι, αλλά ήθελα και ένα πειραματισμό , έτσι λοιπόν δοκίμασα να κάνω τσάντνεϊ, δλδ μια μαρμελάδα, προς γλυκό του κουταλιού, αλλά με κομμάτια το υλικό.

Υλικά

  • Πιπεριές Φλωρίνης
  • Ζάχαρη
  • Λίγο ξύδι
  • Βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Βανίλια φασόλι
  • Λίγο αμαρέτο λικέρ
Ευκολάκι η εκτέλεση... Βράζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν κ μετά τις καθαρίζουμε καλά απο τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.

Μετά τις βάζουμε στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιουν τα νερά τους. Μετά σβήνουμε με λίγο ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη ( η ζάχαρη πρέπει να είναι τόσα γραμμάρια όσο και η πιπεριά) . Τέλος προσθέτουμε τα αρωματικά και βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο δεμένο σιροπάκι! Τι να το κάνω τώρα θα μου πεις αυτό το πράμα;;;
Στους ξένους αρέσει πολύ να συνδυάζουν κάτι τέτοιο με κρέατα σχάρας. Γιατί όχι; Εγώ πάντως το έβαλα πάνω σε μια μπάλα παγωτό βανίλια και ξετρελάθηκε ο ουρανίσκος μου!!!

4 σχόλια:

Vita είπε...

Πολύ θα ήθελα να μάθω τη δική σου επαγγελματική εκδοχή για το τουρσί γιατι κι εγώ βρέθηκα με μια μεγάλη τσάντα πιπεριές :-)

kiki είπε...

1) Θέλω απ' αυτό. Μπορώ;

2) ευχαρίστως θα το έτρωγα ΚΑΙ με κρέας ΚΑΙ με παγωτό! Το φαντάζεσαι πάνω σε νουα, σε χοιρινό φιλέτο, σε φιλέτο γαλοπούλας; Σε στεγνά κρέατα θα είναι άπαιχτο!

magires.gr είπε...

vita: me tin proti efkeria, tha anevaso post me to toursi...
Kiki, sto dema tha sou valo ena vazaki kai apo afto,,, einai telio kai poli diaforetikoooo

kiki είπε...

Thanks baby!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...