9.11.08

Κυριακάτικα Μπιφτέκια γεμιστά με ρόκα και φέτα, στο φούρνο με πατάτες.

Σήμερα Κυριακή, και η λατρεμένη μου Γιαγιά λέει «την Κυριακή ρίχνουμε φαΐ στο φούρνο, να μυρίσει το σπίτι»…
Έτσι λοιπόν και εγώ σήμερα είπα να κάνω μια εύκολη συνταγή του σπιτιού και όχι εξτρίμ και τόσο περίπλοκη, σαν αυτές που συνηθίζουμε να δίνουμε εδώ στους magires.gr, που κατά βάση απευθύνονται στους επαγγελματίες του χώρου.
Στην κατηγορία , που ίσως βοηθήσει μερικούς από εσάς, « τι θα φάμε σήμερα ; » , έχουμε , Μπιφτέκια γεμιστά με ρόκα και φέτα, με πατατούλες στο φούρνο




Για να δούμε λοιπόν.

Στα υλικά δεν θα δώσω γραμμάρια γιατί στο κάθε σπίτι το τσουκάλι μπαίνει στη φωτιά για όσα άτομα αποφασίσει η νοικοκυρά ή ο νοικοκύρης ενίοτε.

Κιμάς μοσχαρίσιος
Κρεμμύδι ξερό
Σκόρδο
Μαϊντανός
Γαλέτα
Γάλα
Ρίγανη

Ρόκα
Φέτα
Άνηθος

Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι


Αρχίζουμε με τη γέμιση για τα μπιφτέκια. Πλένουμε και κόβουμε τη ρόκα και μετά την ανακατεύουμε με την τριμμένη φέτα ( σε αναλογία εγώ έβαλα και τα δυο υλικά ισόποσα) και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Την δουλεύουμε με τα χέρια μας καλά, ώστε να γίνει μια μάζα.






Εγώ λέω να κόψω και να μαρινάρω τις πατάτες τώρα. Τις κόβω μεγάλες και κυδωνάτες, γιατί έτσι τις κάνει και η γιαγιά μου. Θα τις βάλω στο ταψί με αλάτι, πιπέρι μαύρο, ελαιόλαδο , θυμάρι και νερό.



Τώρα η ώρα του κιμά. Τον κιμά μπορούμε να τον κάνουμε όπως θέλουμε, αλλά εγώ προτιμώ σε αυτό το φαγητό να τον κάνω ουδέτερο, γιατί η γέμιση μας έχει έντονη γεύση , που μας δίνει ήδη μια κατεύθυνση από μόνη της. Είναι κάπως πιπεράτη και πικρή, όπως είναι και η Ρόκα. Αυτό στο τέλος, δίνει μια πολύ ωραία αντίθεση στο στόμα με τη γλύκα της πατάτας και το ουδέτερο του κιμά. Εσείς μπορείτε να βάλετε και ότι άλλο θέλετε.

Μυστικό: Πολλοί ίσως αναρωτιέστε τι κάνει το γάλα μέσα στον κιμά; Σίγουρα όχι διακοπές! Το γάλα μέσα στον κιμά είναι αυτό που θα κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα. Μουσκεύετε την γαλέτα με το γάλα, ή το ψωμί, ανάλογα τι προτιμάτε.

Αφού ζυμώσουμε τον κιμά ήρθε η ώρα να κάνουμε τα γεμιστά μας μπιφτέκια.

Είναι σαν να κάνουμε τυροπιτάκια. Παίρνουμε μια ποσότητα κιμά στο χέρι μας, και το ανοίγουμε σαν μεγάλο πλατύ μπιφτέκι. Μετά, στη μέση βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας στη μέση το φίλο του κίμα, όπως τα τυροπιτάκια.






Στη συνέχεια, εδώ τώρα πρέπει λίγο να προσέξουμε, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας απαλά , σαν μεγάλες μπάλες με πολύ προσοχή να μην μας ανοίξουν σε κάποιο σημείο και φανεί η γέμιση.

Τέλος, πατάμε ελάφρα με τα δάχτυλα μας και…. Έτοιμο! Δύσκολο;;; Καθόλου!

Βάζουμε τα μπιφτεκάκια πάνω από τις πατάτες και ρίχνουμε το ταψί στο φούρνο.


Περίπου μιάμιση ώρα στους 190 , με το δικό μου φούρνο και ήταν έτοιμα!

Καλή επιτυχία και Καλή όρεξη!







4 σχόλια:

kiki είπε...

Πιάσε ένα γεμιστό για μένα!

yiaNNis είπε...

gia sena exo kati kalitero apo gemisto... soy lipei omos ena basiko iliko! otan tha to exeis , ths deis kai tin sidagi! ;)

kyrallina είπε...

Ωραίο το Κυριακάτικο! Για περάστε κι από εμένα. Έχει τηλεπαιχνίδι που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

ΦΙΛΙΑ

Τάσος είπε...

Εντυπωσιακό και εύκολο (φαίνεται). Θα το δοκιμάσω asap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...