4.6.07

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΟΙΞΗ


Είδος / Περίοδος άνθησης / Γεύση
ΑΓΙΟΚΛΗΜΑ - Μάιος/Ιούλιος - Μελένια γλυκιά, αρωματική
ΑΝΙΘΟΣ(άνθη) - Ιούνιος - Όπως τα φύλλα, αλλά πιο δυνατή
ΑΡΜΠΑΡΟΡΡΙΖΑ - όλο το χρόνο - διάφορες ποικιλίες, ελαφριά υπόξινη ή πικρή
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ - Ιούλιος - Πικάντικη, γλυκιά
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ - Ιούνιος/Ιούλιος - Λίγο αρωματική, τα κανελογαρύφαλλα είναι πικάντικα
ΓΙΟΥΚΑ - Ιούλιος - ελαφρώς πικρή με λίγη γεύση αγκινάρας
ΓΛΑΔΙΟΛΑ - Βολβός (6-8 εβδομάδες μετά το φύτεμα) - χρησιμοποιείται καλύτερα σαν γεμιστή ή γαρνιτούρα
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ - Ιούλιος/Σεπτ. - Δυνατή, γλυκιά & νόστιμη
ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ - Διάφορες ποικιλίες - μαλακιά, λουλουδένια, ντελικάτη
ΔΕΝΤΡΟΜΟΛΟΧΑ - Ιούλιος/Σεπτ. - απαλή γεύση, ελαφρώς πικρή
ΗΜΕΡΟΚΑΛΗ - Ιούνιος/Ιούλιος - μαγειρεύεται, σαν σπαράγγι, κολοκυθάκι
ΘΥΜΑΡΙ - Ιούλιος/Αύγουστος - Όπως τα φύλλα αλλά πιο μαλακιά
ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ - Ιούνιος/Αύγουστος - Ελαφριά γεύση πράσινης πιπεριάς
ΚΑΤΗΦΕΣ - Μάιος/Σεπτ. - διάφορες ποικιλίες, λίγο έντονη και πικρή
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ(άνθη) - Ιούλιος/Αύγουστος - Όπως το λαχανικό, ωμού κολοκυθιού
ΛΕΒΑΝΤΑ - Ιούνιος/Ιούλιος - πολύ αρωματική
ΛΕΜΟΝΙΑ(άνθη) - Διάφορες Ποικιλίες - ξινή, πολύ αρωματική, ελαφρώς πικρή αλλά σε μερικές ποικιλίες γλυκύτερη
ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ - Ιούνιος/Αύγουστος - Όπως τα φύλλα, πικάντικη, γλυκιά
ΜΑΡΑΘΟ - Ιούλιος/Αύγουστος - μαλακότερη από τα φύλλα, γλυκιά
ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ - Ιούλιος/Αύγουστος - πολύ γλυκιά και λεμονάτη
ΜΕΝΤΑ - Ιούλιος/Σεπτ. - μεντώδης, ανάμεικτη όπως τα φύλλα
ΜΗΛΙΑ(άνθη) - Μάιος - Ελαφριά, Λουλουδένια, υπόξινη
ΜΠΙΖΕΛΙ(άνθη) - Μάιος/Ιούνιος - άγουρο μπιζέλι
ΜΠΟΡΑΝΤΖΑ - Ιούνιος/Ιούλιος - Ελαφριά γεύση αγγουριού
ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟ - Ιούλιος/Αύγουστος -Όπως το κάρδαμο
ΠΑΝΣΕΣ - Μάρτιος/Ιούνιος - Μαλακιά, σαν λαχανικού, μερικές ποικιλίες γλυκιά
ΠΑΣΧΑΛΙΑ - Απρίλιος/Μάιος - Αρωματική, ελαφρώς πικρή
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ - Ιούλιος - Αρωματική, γεύση τσαγιού
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ(άνθη) - Διάφορες ποικιλίες - αρωματική, λεμονώδης, σαν την φλούδα του πορτοκαλιου
ΡΑΔΙΚΙ - Μάιος/Ιούλιος - Όπως τα φύλλα, πικρή
ΡΙΓΑΝΗ - Ιούνιος/Αύγουστος - Όπως τα φύλλα, πικάντικη, τσουχτερή
ΡΟΚΑ - Μάιος - Όπως τα φύλλα, καρυδάτη, καπνιστή
ΣΙΝΑΠΙ - Απρίλιος/Μάιος - Καυτή, γεύση μουστάρδας
ΣΚΟΡΔΟ(άνθη) - Αύγουστος/Σεπτ. - σκόρδου, δυνατή
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΣΟ - Μάιος/Ιούνιος - κρεμμυδιού, δυνατή
ΤΟΥΛΙΠΑ - Μάρτιος/Μάιος - ελαφρώς πικρή ή γλυκιά
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ - Μάιος/Σεπτέμβριος - αρωματική, γλυκιά προς πικρή
ΤΡΙΦΥΛΛΙ (κόκκινο) - Ιούνιος/Σεπτ. - χορτώδης
ΥΑΚΙΝΘΟΣ(βότρυς) - Απρ.l/Μάιος - σταφυλλώδης, πικρή μετά το φάγωμα, ελαφρώς υπόξινη
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ - Μάιος/Ιούνιος - λουλουδένια, ελαφρώς μοσχάτη
ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ - Σεπτ./Οκτ. - κάθε ποικιλία διαφορετική, μερικές μέτρια, μερικές δυνατή, πικρή / Περίοδος άνθησης / Γεύση
ΑΓΙΟΚΛΗΜΑ - Μάιος/Ιούλιος - Μελένια γλυκιά, αρωματική
ΑΝΙΘΟΣ(άνθη) - Ιούνιος - Όπως τα φύλλα, αλλά πιο δυνατή
ΑΡΜΠΑΡΟΡΡΙΖΑ - όλο το χρόνο - διάφορες ποικιλίες, ελαφριά υπόξινη ή πικρή
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ - Ιούλιος - Πικάντικη, γλυκιά
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ - Ιούνιος/Ιούλιος - Λίγο αρωματική, τα κανελογαρύφαλλα είναι πικάντικα
ΓΙΟΥΚΑ - Ιούλιος - ελαφρώς πικρή με λίγη γεύση αγκινάρας
ΓΛΑΔΙΟΛΑ - Βολβός (6-8 εβδομάδες μετά το φύτεμα) - χρησιμοποιείται καλύτερα σαν γεμιστή ή γαρνιτούρα
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ - Ιούλιος/Σεπτ. - Δυνατή, γλυκιά & νόστιμη
ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ - Διάφορες ποικιλίες - μαλακιά, λουλουδένια, ντελικάτη
ΔΕΝΤΡΟΜΟΛΟΧΑ - Ιούλιος/Σεπτ. - απαλή γεύση, ελαφρώς πικρή
ΗΜΕΡΟΚΑΛΗ - Ιούνιος/Ιούλιος - μαγειρεύεται, σαν σπαράγγι, κολοκυθάκι
ΘΥΜΑΡΙ - Ιούλιος/Αύγουστος - Όπως τα φύλλα αλλά πιο μαλακιά
ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ - Ιούνιος/Αύγουστος - Ελαφριά γεύση πράσινης πιπεριάς
ΚΑΤΗΦΕΣ - Μάιος/Σεπτ. - διάφορες ποικιλίες, λίγο έντονη και πικρή
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ(άνθη) - Ιούλιος/Αύγουστος - Όπως το λαχανικό, ωμού κολοκυθιού
ΛΕΒΑΝΤΑ - Ιούνιος/Ιούλιος - πολύ αρωματική
ΛΕΜΟΝΙΑ(άνθη) - Διάφορες Ποικιλίες - ξινή, πολύ αρωματική, ελαφρώς πικρή αλλά σε μερικές ποικιλίες γλυκύτερη
ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ - Ιούνιος/Αύγουστος - Όπως τα φύλλα, πικάντικη, γλυκιά
ΜΑΡΑΘΟ - Ιούλιος/Αύγουστος - μαλακότερη από τα φύλλα, γλυκιά
ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ - Ιούλιος/Αύγουστος - πολύ γλυκιά και λεμονάτη
ΜΕΝΤΑ - Ιούλιος/Σεπτ. - μεντώδης, ανάμεικτη όπως τα φύλλα
ΜΗΛΙΑ(άνθη) - Μάιος - Ελαφριά, Λουλουδένια, υπόξινη
ΜΠΙΖΕΛΙ(άνθη) - Μάιος/Ιούνιος - άγουρο μπιζέλι
ΜΠΟΡΑΝΤΖΑ - Ιούνιος/Ιούλιος - Ελαφριά γεύση αγγουριού
ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟ - Ιούλιος/Αύγουστος -Όπως το κάρδαμο
ΠΑΝΣΕΣ - Μάρτιος/Ιούνιος - Μαλακιά, σαν λαχανικού, μερικές ποικιλίες γλυκιά
ΠΑΣΧΑΛΙΑ - Απρίλιος/Μάιος - Αρωματική, ελαφρώς πικρή
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ - Ιούλιος - Αρωματική, γεύση τσαγιού
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ(άνθη) - Διάφορες ποικιλίες - αρωματική, λεμονώδης, σαν την φλούδα του πορτοκαλιου
ΡΑΔΙΚΙ - Μάιος/Ιούλιος - Όπως τα φύλλα, πικρή
ΡΙΓΑΝΗ - Ιούνιος/Αύγουστος - Όπως τα φύλλα, πικάντικη, τσουχτερή
ΡΟΚΑ - Μάιος - Όπως τα φύλλα, καρυδάτη, καπνιστή
ΣΙΝΑΠΙ - Απρίλιος/Μάιος - Καυτή, γεύση μουστάρδας
ΣΚΟΡΔΟ(άνθη) - Αύγουστος/Σεπτ. - σκόρδου, δυνατή
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΣΟ - Μάιος/Ιούνιος - κρεμμυδιού, δυνατή
ΤΟΥΛΙΠΑ - Μάρτιος/Μάιος - ελαφρώς πικρή ή γλυκιά
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ - Μάιος/Σεπτέμβριος - αρωματική, γλυκιά προς πικρή
ΤΡΙΦΥΛΛΙ (κόκκινο) - Ιούνιος/Σεπτ. - χορτώδης
ΥΑΚΙΝΘΟΣ(βότρυς) - Απρ.l/Μάιος - σταφυλλώδης, πικρή μετά το φάγωμα, ελαφρώς υπόξινη
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ - Μάιος/Ιούνιος - λουλουδένια, ελαφρώς μοσχάτη
ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ - Σεπτ./Οκτ. - κάθε ποικιλία διαφορετική, μερικές μέτρια, μερικές δυνατή, πικρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...