18.10.10

Top chef . . . Master chef .... Και το φαγητό είναι πάλι της μόδας!


Έβλεπα το αλλοδαπό , βλέπω και το ντόπιο το δικό μας.
Δέν νομίζω ότι είναι κακό κύριοι συνάδελφοι να παραδεχτούμε ότι το βλέπουμε, δεν είναι δα και τόσο κακό... Με κάνει και ξινίζω περισσότερο όταν ακούω μνησίκακα σχόλια του τύπου " εγώ δεν τα βλέπω αυτά , γιατί είναι κιτρινισμός της μαγειρικής " παρά το να δαγκώσω μια φέτα από λεμόνι... Μπορεί ο κάθε ένας επαγγελματίας από εμάς να έχει τι δική του γνώμη για αυτού του τύπου τις εκπομπές , αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας , ότι τουλάχιστον δεν τις παρ ακολουθούμε.

Εγώ θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους μου τους συναδέλφους σε αυτό το "παιχνίδι " και να τους βγάλει σε κάτι καλό τελικά... Και σε μας τους υπόλοιπους καλή τύχη , γιατί όλη αυτή η υπέρ έκθεση της δουλειάς μας που οδεύει να την κάνει ξανά "μόδα" για δεύτερη φόρα μέσα σε μια δεκαετία, νομίζω θα έχει άσχημα αποτελέσματα...

Α! Και μια συμβουλή - παράκληση σε όσους από εσάς είσαστε νέοι που σκέφτεστε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με την μαγειρική ή ακόμα και σε εσάς γονείς που συμβουλεύεστε τα παιδιά σας : η μαγειρική επαγγελματικά είναι μια δουλειά πολύ δύσκολη που απαιτεί πολλές θυσίες , γέρο στομάχι και ατσάλινα νεύρα... Σίγουρα δεν είναι αυτό που βλέπουμε σε ένα τηλεοπτικό show. Πριν το αποφασίσετε , απλά ψάξτε το από την πραγματική του πλευρά και όχι από την ονειρική του!

"η μαγειρική είχε αρχή , αλλά δεν έχει τέλος"

5 σχόλια:

Ivy είπε...

Να πω την αμαρτία μου τα ξένα τα παρακολουθούσα μετά μανίας, ακόμη και τις επαναλήψεις, ειδικά τον Gordon Ramsey. To masterchef το παρακολούθησα και με αφήνει αδιάφορη, το Top Chef το είδα αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, άσε χθες το έβαλε σε επανάληψη πάλι, μέχρι να το βαρεθούμε. Θα του δώσω όμως ακόμη μια ευκαιρία και εάν αξίζει, θα το παρακολουθήσω, αλλά δεν είδα κάτι εξαιρετικό. Όσο για το "Kάτι ψήνεται", το παρακολούθησα πέρσι αλλά φέτος με τίποτε.

Penelope είπε...

Θα συμμφωνήσω με την Ivy, κάποια τα παρακολουθούσα κι' εγώ πέρσι. Φέτος δεν μπορώ με τίποτε, μιας και αισθάνομαι ότι το έκαναν το "άθλημα" μια κακώς εννοούμενη μόδα.
Είμαι στον χώρο του Internet (πολλά χρόνια και επαγγελματικά) και γνώρισα σε άλλες εποχές αρκετούς απο τους σημερινούς food bloggers, νομίζω ότι αυτή η ενασχόληση με το χόμπυ μας (γιατί για μας ήταν χόμπυ και παραμένει) μας έδωσε πολύ χαρά. Και ώρες γεμάτες δημιούργια, όταν πια ξεφεύγει από αυτά τα πλαίσια και αλλάζει διάσταση, απαιτεί και άλλου είδους καταστάσεις...

Η επαγγελματική δράση στον χώρο της κουζίνας σαφώς και είναι άκρως κουραστική και θέλει πολύ μεράκι και όρεξη για να τα πας καλά μαζί της.

mia maria είπε...

Το ξένο το έβλεπα και εγώ, μου άρεσε! Το ελληνικό τώρα άρχισε, θα δούμε. Χάρηκα που σε γνώρισα Γιάννη:))

magires.gr είπε...

Ivy: i tileorasi einai ekei kai emeis me to codrol apenadi tis na dialeksoume ti tha doume.... Einai toso polles oi epiloges me ta mageirika dromena pia stin tv , pou o kathenas mas analoga gia to ti ipsaxnei mageirika , to vlepei. Ego ta parakoloutho giati amesos mpaino sto petsitou rolou, kai katalavaino pos niothoun.

Penelope: exeis dikio. Allo to xobi mageiriki , allo to epaggelma mageiriki. Sas evlepa oles poso xaroumenes kai enthousiasmenes isastan me afto pou kanete , kai poli sas xarika. Ego pali to zo kai to niotho apo mia edelos diaforetiki plevra ,,,, ligo poio diskoli!

Big mama: ego na deis poso xarika gia ti gnorimia!!! elpizo na erthei kai allo kafedaki sto mellon me tin alli filenada me paromio thema sizitiseis ,,,, xereis esi ;)

Maria B. είπε...

Γιάννη μου τώρα μπορεσα να βρώ λίγο χρόνο να σου γράψω. Χάρηκα πολύ που σε γνωρισα και θα ήθελα να σου πω (το ξέρεις αλλωστε) ότι η παρουσίαση σου ήταν η ωραιότερη στην συνάντηση. Οσο και αν σου φανεί περίεργο εγώ νόμιζα ότι τα λουλούδια ήταν αληθινα, στο τέλος κατάλαβα ότι ήταν η γλυπτική σου και τα χρυσά σου χεράκια !!!!!! τα θερμά μου συγχαρητήρια και απο εδώ !!!!!!!

εύχομαι να μας δείξεις μερικά απο τα πράγματα που γνωρίζεις!!!

όταν ξαναβρεθούμε πρέπει να μας δώσεις τις συμβουλές σου!!

φιλια πολλά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...