10.8.08

ΛΑΪΜ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΑΡΙΝΕ ΚΑΙ ΞΥΦΙΑΣ ΜΕ 4 ΠΙΠΕΡΙΑ.




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ:









  • ΓΑΡΙΔΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ (ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΑΡΚΑ)



  • ΤΡΙΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


  • ΧΥΜΟΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤ ΑΠΟ ΛΑΪΜ


  • ΤΖΙΝΤΖΕΡ


  • LEMON GRASS


  • ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ


  • ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ


  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  • SWEET CHILI SAUCE

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:


ΑΛΑΤΙ,ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΤΡΙΜΕΝΟ,ΛΕΜΟΝ ΓΚΡΑΣ, ΧΥΜΟΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΑΪΜ, ΤΡΙΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ ( ΜΠΡΙΝΟΥΑΖ ), ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΧΟΝΤΡΟΣΠΑΣΜΕΝΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, SWEET CHILI SAUCE ( ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ).


ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ " ΨΗΜΕΝΕΣ " ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...



ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΥΠΕΣ ΑΠΟ ΛΑΪΜ, Η ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ.



ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ DRESSING ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΣ.



ΞΥΦΙΑΣ ΜΕ 4 ΠΙΠΕΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ



  • ΞΥΦΙΑΣ ΦΙΛΕΤΟ

  • ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 12 ΛΕΜΟΝΙΑ

  • ΑΛΑΤΙ

  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  • ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΑΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΕ ΚΟΚΟΥΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΞΥΦΙΑ, ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΩΝ ΛΕΜΟΝΙΩΝ, ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΠΠΕΡΙΑ ΧΟΝΤΡΟΣΠΑΣΜΕΝΑ...


ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 18 ΛΕΠΤΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ ΧΟΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ.


Ο ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΛΑΦΡΥ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΒΟΗΘΑ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΝΑ "ΣΦΙΞΕΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ( ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...